Referat: Lindeborgs FF - AIF Barrikaden

Startelva: Adrian – Alex, Matte, Ahlgren – Aman, Pontus, Markus And, Mathias – Amir, Anton, Oskar
Avbytare var:
Viktor som kom in som innermittfältare i 19:e min och spelade där i en knapp halvtimme innan han gick ner som högerback i först en trebacks- och sedan en fyrbackslinje.
Lamin som kom in ett par minuter in i andra halvlek på topp, fr.o.m. 62:a min som ensam anfallare.
Kevin som spelade sista 8 som högerback.
Och Alexander och Milad som inte spelade alls.

Vi började väldigt bra och dominerade fullständigt första 25-30. Skapade också så pass många och bra chanser att vi borde kunnat göra både två och tre mål. Nu stannade det vid ett. Det kom i 12:e min när Mathias höll sig framme när målvakten lämnade retur på en frispark av Anton. Sedan Lindeborg kvitterat i den 29:e min från nära håll efter ett högerinlägg verkade Lindeborgsspelarna, som tidigare sett rätt vilsna och möjligtvis lite chockade ut över vårt fina spel och varit tvåa på alla bollar, få lite råg i ryggen, blev lite tryggare med bollen och fick till lite längre anfall samtidigt som vi inte riktigt lyckades behålla vårt inledande spel. Man skapade dock inga klara chanser.

Vi inledde sedan också andra halvlek rätt bra och återtog också ledningen i den 53:e min genom Lamin på assist från Amir som i sin tur fick en perfekt djupledspassning (från vem?). Fem minuter senare fick Matte sitt andra gula kort och blev utvisad. Det är ju inte alltid det blir så stor skillnad efter en utvisning som man förväntat sig men den här gången påverkade den skeendet väsentligt. Vi kom ofta lite väl lågt ner och när vi dessutom nu började förlora allt fler närkamper fick Lindeborg behålla bollen i långa sekvenser och kunna flytta upp många spelare väldigt högt upp i banan. Kom också till ett antal bra målchanser men hade in i det längsta väldigt dåliga avslut. Vi hade dock ändå den hetaste målchansen när Lamin kunde sprinta ensam mot målvakten men där avslutet inte blev tillräckligt bra. Dock skulle precis som matchen hemma mot Lindeborg i våras sluta i moll. I den andra av tre tillägsminuter kvitterade Lindeborg på ett välriktat distansskott längs marken.

Matchen mot dem var nästan kusligt lik matchen i våras. Båda matcherna slutade 2-2, båda sedan vi fått ett tidigt andra mål i andra halvlek, även om det den gången innebar 2-0 och den här gången 2-1, både den gången och den här hade Lamin ett jätteläge att göra 3-1 och alltså båda gångerna en kvittering av Lindeborg i slutminuterna.

Som helhet en riktigt bra insats från vår sida.

Med tanke på en del andra resultat idag kan de två tappade poängen på slutet bli ödesdigra men en seger i nästa match hemma mot Skegrie borde kunna göra att vi kan slappna av under de två sista omgångarna. Då gäller det dock att vi inte underskattar tabelljumbon Skegrie som i och med dagens storförlust hemma mot Janstorp inte ens teoretiskt kan klara sig kvar. Vi har haft förvånansvärt svårt mot dem genom åren, detta även när de legat långt efter oss i tabellen. Men det ska vi med rätt inställning kunna ändra på nu.